Hoe een moeilijk product of dienst makkelijk uitleggen?

Je hebt een fantastisch bedrijf met een nog fantastischere dienstverlening. Maar het antwoord op de vraag ‘wat je nu eigenlijk juist doet met je bedrijf?’ is elke keer anders. Zeker wanneer je medewerkers de vraag beantwoorden. Nochtans is er een eenvoudige uitleg mogelijk, maar dat vraagt best wat denkvermogen.

Je dienstverlening uitleggen? Dat is super makkelijk met een animatievideo, of meer bepaald een explainer video. Samen schrijven we een helder, perfect opgebouwd script. We kiezen de passende stijl voor jouw animatiefilm en vertellen jouw verhaal in duidelijke mensentaal. Het moet perfect zijn, dus we werken bij tot de video helemaal perfect is.

Video afspelen

Jargon eruit, mensentaal erin.

Wil je een animatiefilm laten maken? Dan is het belangrijk om het doel voor ogen te houden. Als dat doel is om op te vallen en eigenheid te creëren met behulp van een unieke stijl, dan is dat prima! Wil je een complex verhaal versimpelen? Dan moet je waken over de moeilijkheid van de tekst. Voor je het weet, sluipen er weer ingewikkelde vaktermen in je animatievideo. Daardoor mis je mogelijk het doel, omdat prospects afgeschrikt worden door woorden die ze niet begrijpen.

Bij Swift beschikken wij gelukkig over 2 fantastische troeven:
1. Copywriting en storytelling skills
2. De kracht van onwetendheid

Op de schoolbanken had niemand gedacht dat het ooit handig kon zijn om iets niet te weten. Nu komt ons dit geregeld aardig van pas. We luisteren naar jouw ingewikkeld verhaal, en vormen dit – volgens de regels van de copywritingkunst – om tot een eenduidig en begrijpbaar verhaal. Hierbij vertrekken we meestal van de beproefde opbouw voor een overtuigende video.

Je zal bij het bekijken van die opbouw merken dat er nog wél ruimte is voor jargon, maar slechts op een bepaalde plek. De eerste 10 seconden van je explainer video zijn cruciaal. Als je hier moeilijke taal gebruikt, jaag je geïnteresseerden mogelijk weg. 

Welke stijl past bij mijn bedrijf?

Je wil een animatievideo laten maken, maar je weet niet welke stijl bij jouw bedrijf past? No problem! Swift to the rescue. De afgelopen jaren hebben we tientallen unieke animatievideo’s gemaakt, voor grote bedrijven als VTM, Stad Antwerpen, DPG Media, Telenet Business, …, maar even goed voor kleine KMO’s die willen opvallen.

Al deze video’s hebben we gebundeld in onze animatiewaaier, een handige tool die letterlijk de oneindige waaier aan mogelijkheden demonstreert. In deze video kan je onze animatiewaaier al even bekijken.

Video afspelen

Natuurlijk zijn er ook bij animatievideo’s trends. Niet elke stijl is op elk moment even hip. In deze blog bespreken we wat de populairste animatiestijlen zijn als je een animatievideo wil laten maken.

“Wij vertrekken steeds van de kern van de boodschap en vertellen alleen wat er gezegd moet worden.

De ideale lengte? Zolang de aandacht strekt.

Vaak vragen ondernemer ons hoe lang hun video best moet zijn als zij een animatiefilm laten maken. Ons antwoord is steeds “zolang de aandacht strekt!”. Wij vertrekken steeds van de kern van de boodschap en vertellen alleen wat er gezegd moet worden. Soms is het nuttig om extra details te geven, en in dat geval kunnen we gerust lange video’s creëren. Maar bijvoorbeeld in de eerste stap van de customer’s journey (awareness-fase), is een te lange video nefast. In principe wil je in die fase met je explainervideo interesse losmaken en nét voldoende informeren om een actie tot stand te brengen (vb. een download, het invullen van een formulier, gratis demo-aanvraag …)

Hoeveel kost een animatievideo?

Er bestaat een animatievideo voor elk budget. Natuurlijk hebben wij standaardtarieven als je een degelijke explainervideo wil laten maken. Deze bespreken we heel graag even live met je. Zo voelen we welke stijl bij je past en welke deadline je voor ogen hebt.

Een animatiefilm laten maken voor je bedrijf?

Wil jij je corporate story ook duidelijk vertellen? Wil jij ook opvallen in de massa? Wil jij ook een hedendaags imago? 

Kortom: wil jij ook een animatiefilm laten maken voor je bedrijf? Swift helpt je super graag!

bal swift

Social Media diensten

Veelgestelde vragen

Onze recentste producties...

Wat zeggen Swift klanten?

Welke topics zijn interessant voor jouw klanten?

Laat ons samen een content strategie uitwerken voor je social media!
Advies op maat
small_c_popup.png

Branding

Adverteren

Wat zeggen Swift klanten?

Welke advertenties werken best voor jouw bedrijf?

Laat ons bekijken hoe we de groei van je bedrijf kunnen versterken!
Advies op maat

Waarmee kunnen we helpen?

Sector oplossingen

Ondersteunende diensten

Onze Recentste realisaties...

Wat zeggen Swift klanten?

De ideale web strategie voor jouw bedrijf?

Laat ons samen bekijken hoe we de groei van je bedrijf kunnen versterken.
Advies op maat

Animatievideo laten maken

Welke animatiestijlen zijn er?

Onze recentste producties...

Wat zeggen Swift klanten?

Welke video content heeft je bedrijf nodig?

Laat ons samen bekijken hoe video je bedrijf kan versterken!
Advies op maat

Onze recentste producties...

Masterclass
"Hoe kan je video optimaal inzetten met je bedrijf?"

Welke video content heeft je bedrijf nodig?

Laat ons samen bekijken hoe video je bedrijf kan versterken!
Advies op maat