Resources

Hoog in Google dankzij Facebook

Hoog in Google dankzij Facebook? Hoe kan zoiets?

Hoog in Google dankzij facebook? Of beter: dankzij Facebook-advertenties? Ja zeker. Met een goed uitgewerkte social media-strategie, heb je een grote impact op je SEO. Dat komt goed uit aangezien je dagelijks zit te scrollen op je tijdlijn, toch?

Wat kan Facebook voor mij betekenen?

Stop met Facebook-advertenties op te zetten met als doel: verkopen. Is dat het enige wat je wilt? Daar heb je andere en betere manieren voor.

 

Denk liever aan je klanten.

 

Door gebruik te maken van Facebook, waar miljoenen mensen dagelijks hun vrije tijd aan spenderen, heb je de mogelijkheid om een connectie met je doelgroep te maken. En wie wil er nu op een zondagnamiddag, lui in de zetel, scrollen op Facebook om iets te kopen?

 

Niemand.

 

Creëer liever een band met je doelgroep en maak slim gebruik van Facebook-advertenties. Ze hebben een enorme invloed op je organische zoekresultaten. Weet je nog? SEO!

Hoog in Google dankzij Facebook? Ja met linkbuilding!

In de vorige blog ontdekte je dat linkbuilding belangrijk is voor je SEO. En laat social media en linkbuilding nu net hand in hand gaan als het draait om hoger in Google te komen.

 

Social media-berichten creëren links op het internet. Je volgers delen je site op plaatsen zoals forums, blogs, social media-kanalen, etc.

 

Door een link naar je website te plaatsen in je Facebook-advertentie, vergroot je het verkeer naar je website. En zo geniet je weer van meer bezoekers. En meer bezoekers? Daar houdt Google van!

 

Dus naast het entertainen wat Facebook je te bieden heeft, kom je ook hoger in Google dankzij Facebook.

Hoe werkt zo’n advertentie?

Facebook bevat persoonlijke gegevens, en dus ook de persoonlijke gegevens van je doelgroep…

 

Zo kan je bepalen wie je advertentie ziet en wie niet.

 

Is je doelgroep tussen de 18 en 25 jaar oud? Of net tussen de 40 en de 60 jaar? Duid het aan! Wonen ze in een bepaalde stad of land? Hebben ze bepaalde interesses? Mijn doelgroep heeft bijvoorbeeld interesse in marketing.

 

Zie je, zo kan je heel specifiek te werk gaan. How! Voor je begint! Niet verkopen, weet je nog? Entertain ze liever met gebeurtenissen binnen je organisatie.

 

Heb je een nieuwe medewerker? Of zijn jullie verhuisd naar een veel groter pand? Mensen zijn nieuwsgierig en vinden het leuk om zulke dingen te weten. Een blik achter de schermen is een gouden tip! 😉

 

In ieder geval: creëer een band met je doelgroep en denk niet alleen aan verkoop!

Je merk wordt gepromoot

Facebook-advertenties gaan je helpen je merk te promoten bij een groter publiek. Je doelgroep leert je beter kennen en dit leidt ertoe dat meer mensen zoeken naar merkgerelateerde zoekwoorden. En als ze je merk ingeven, gaat Google je merk beschouwen als populair. Met als gevolg…

 

Je kan het al raden…

 

Inderdaad!

 

Google gaat je belonen door je website hoog in Google te ranken. Het opbouwen van je merk is dus belangrijk voor ieder bedrijf.

Na het creëren van merkbekendheid, word je opgezocht in Google

Wanneer mensen een bedrijf willen leren kennen, gaan ze eerst onderzoek doen naar het bedrijf en de zaakvoerder. En waar kan zo’n onderzoek nu beter dan in Google?

 

Het eerste wat je ziet is een social media-profiel van het bedrijf of de zaakvoerder. Test het eens. Zoek mij op: Daniel Moereels. Of mijn bedrijf: Swift.

 

Zie je, ik zei het toch?

 

Meteen social media…

 

Het is niet voor de flauwekul dat grote ondernemingen miljoenen per jaar uitgeven om hun aanwezigheid op social media te vergroten!

 

Met een grote merkbekendheid, kan je communiceren met je doelgroep, op een niveau dat nooit eerder mogelijk was. Het resultaat is gigantisch!

 

Social media is dus ècht een belangrijk onderdeel van elke SEO-campagne. En adverteren op Facebook is een waardevol hulpmiddel om je bestaande sociale-mediastrategieën te verbeteren!

 

Hoog in Google dankzij Facebook? Ja zéker!

 

Wat denk je? Gaan we samen een dikke vette Facebook-advertentie opstellen en meer bekendheid creëren? Ik help je met veel plezier!