Resources

Hoog in Google met je website

Internet Technology Digital Connection Concept

Hoog in Google met je website? Natuurlijk kan dat! Ook al heb je weinig kaas gegeten van alle marketingstrategieën die naar je toe worden gegooid.

Een woordje uitleg over SEO

SEO of Search Engine Optimization is de engelse benaming voor zoekmachine optimalisatie.

Om hoog in Google met je website te komen moet je je website goed optimaliseren en voldoen aan bepaalde eisen van Google.

 

De eisen die Google opstelt zijn SEO technieken die je moet toepassen binnen je website. Hieronder ontdek je de hoofdzakelijke tips voor een goede SEO optimalisatie!

1 SEO tips om meteen aan de slag te gaan

Technische optimalisatie

  • Je website moet snel zijn
  • Is je homepagina niet binnen de drie seconden zichtbaar? Dan verlaat je bezoeker je website.
  • Je website moet toegankelijk zijn voor mobiele toestellen
  • Is je website rommelig als hij op smartphone’s bekeken wordt? Vergeet het dan maar, want de meeste zoekopdrachten worden via mobiele apparaten gedaan.
  • Hoog in Google met je website
  • Dit heb je weleens gezien: www.www.swift.be/dmslfsdf%dsfsjdklf (maar niet bij ons 😉 ) Google snapt er niks van en weet niet over wat je pagina gaat. Doe het liever zo: www.www.swift.be/blogs of www.www.swift.be/blogs/hoog-in-google

Praktische optimalisatie

  • Linkbuilding:

Google houdt ervan als andere websites je aanbevelen in hun website of blogs. SUPER BELANGRIJK! Want zo ziet hij meteen dat je website geliefd is (anders zouden ze je niet aanbevelen).

  • Geef je afbeeldingen een naam:

Zet je een afbeelding van een boom in je website? Geef hem dan ook de naam “boom”. Google kan geen afbeeldingen lezen en heeft geen flauw idee wat je met “sqmlfjkqms.jpg” bedoelt.

  • De juiste teksten:

Je teksten op je website zijn belangrijk. Ze moeten zorgen voor actie. Ze moeten afgestemd worden op je doelgroep en ze moeten de zoekwoorden bevatten waar je op gevonden wilt worden. Maar houd het wel netjes en gebruik niet in elke zin hetzelfde woord, beloofd?

 

Dit zijn belangrijke factoren om te voldoen aan SEO. En nogmaals, die linkbuilding! Daar moet je mee aan de slag.

Hoe? Daar ga je in de volgende blog meer over te weten komen. 😉

2 Hoog in Google met je website? Ja! Met een blogpagina!

Hoe krijg je nu links naar je website als niemand je kent? Zorg dat ze je leren kennen!

Wat dacht je? Een afbeelding een naam geven, de snelheid van je website optimaliseren en klaar? Gekkie! Een blogpagina natuurlijk. Google houdt van veel inhoud. Door elke week een blog te publiceren kan je ook voor elk pijnpunt een oplossing aanbieden. Of op elke vraag die je doelgroep heeft het antwoord geven. En zo leren ze je kennen!

Wat is je pijnpunt? Dat je niet op de eerste pagina staat? Dan zou je in Google ingeven: “Hoe kom ik hoger in Google met mijn website” of “Hoe kom ik op de eerste pagina met mijn website” en daar moeten dan de blogs van mij komen te staan. Onthoud wel dat het een strategie op een langere termijn is! Zo wil ik voor elk pijnpunt antwoorden en oplossingen voorzien. En zo ga jij ook aan de slag!

Schrijf voor je doelgroep en blijf ze helpen. Ze gaan je zien als een expert en gaan op termijn wel weten waar ze moeten kopen als ze zo ver zijn. Da’s in de sacoche hè!

3 Hoe check ik of mijn website SEO vriendelijk is?

De meest voorkomende websites zijn gebouwd met WordPress. Jij of je webdesigner kan een SEO check doen met de plugin Yoast SEO.

Yoast SEO geeft van elke pagina weer of je pagina voldoet aan de SEO normen of niet. Je ziet het aan de hand van bolletjes. Ze kunnen groen, oranje of rood zijn. Is het niet helemaal in orde? Dan geeft Yoast SEO je aan wat je nog moet doen. Handig hè? Maar focus je niet te fel op de zoekwoorden. Want het moet nog menselijk blijven.

Hoog in Google gebeurt niet in een vingerknip

Je hebt de tips gekregen, doe er wat mee. Maar houd wel in je achterhoofd dat je niet met één vingerknip bovenaan komt. Het heeft tijd nodig, en kan weken/maanden duren. Geef niet op. Het resultaat is verbazingwekkend!

Wil je graag hoger in Google met je website? Yep! Anders had je deze blog niet tot het einde gelezen. En daarom wil ik je helpen! Je wilt het, maar je weet niet goed waar je moet beginnen. Gelukkig wij wel en daarom gaan we jou, Google en onszelf tevreden stellen!