Aster

Positieve communicatie over maatschappelijk gevoelige info.

ASTER zet zich in voor de energievraagstukken van sociale huurders in Vlaanderen. Concreet installeerde ASTER al meer dan 30.000 zonnepanelen en zijn ze actief betrokken bij de realisatie van een zonnepark.

De transitie naar hernieuwbare energie vraagt een aanpassing. En verandering is altijd moeilijk. 

Heldere en gevoelige communicatie is daarbij cruciaal. En daarvoor rekent ASTER op… Swift!

Als flex-klant, doet ASTER doorlopend een beroep op Swift.

Hieronder zie je een selectie uit de leuke projecten die we al voor ASTER mochten uitvoeren.

Animatievideo’s én stripverhalen

Animatievideo’s én stripverhalen

ASTER helpt sociale huurders in Vlaanderen om hun energiefactuur te verlagen door de installatie van zonnepanelen. Maar hoe gaat die installatie in z’n werk? En hoe zal de administratie en facturatie nadien verlopen? Dit zijn hot topics als er panelen op jouw dak liggen. Wij mochten 2 heldere explainer video’s maken om dit uit te leggen.

Omdat niet iedereen video’s bekijkt, koos ASTER ervoor om de explainers ook als stripalbum te bussen. Op ecologisch papier, uiteraard.

Video afspelen
Video afspelen
Website en drukwerk

ASTER wil de bouw van een zonnepark in Lauwe faciliteren. Daarbij willen ze de goede ideeën van de buurtbewoners opvragen om dit op een mooie manier te integreren in hun leefomgeving. Wij mochten de website opzetten en het drukwerk om de ideeën op te vragen.

Jaarverslag in een sexy jasje

Ook voor hun jaarverslag wilde ASTER de positieve, speelse stijl uiteraard doortrekken! We mochten dit compact, kleurrijk ontwerp maken.

Het resultaat?

Sven legt kort uit hoe ze de flex-samenwerking met Swift ervaren.

Video afspelen
bal swift