Het belang van een goede hosting

Als je interesse hebt om een website of webshop online te zetten, is het noodzakelijk om je aan te sluiten bij een hostingprovider. Bij een hosting wordt er een online ruimte beschikbaar gesteld aan de klant. De host zorgt ervoor dat je website, webshop, e-mail blijven functioneren. Dit wordt gedaan door de server te beveiligen voor aanvallen, updates uit te voeren en “de server” te monitoren.

Wil je een zekere toekomst voor je website of webshop. Laat je dan niet te hard beïnvloeden door een te lage prijs die sommige hosting providers aanbieden voor shared hosting. Het kan na verloop van tijd meer geld kosten dan je in eerste instantie dacht. Hieronder gaan we dieper in op hoe je een kwaliteitsvolle webhost kunt herkennen en waarom het nu juist belangrijk is om voor een kwaliteitsvolle webhost te kiezen.

Je website loopt sneller

Er is niets zo frustrerend voor bezoekers als een traag lopende website. Je wilt potentiële klanten niet in de kou laten staan. De snelheid van de website is afhankelijk van de hosting, hoe de website geprogrammeerd is en optimalisatie van de content. Een voorbeeld hiervan is optimalisatie van afbeeldingen. 

Het is bovendien belangrijk om te weten dat Google rekening houdt met de snelheid van je website. Hoe sneller de website laadt, hoe hoger je website zal eindigen bij de zoekresultaten en hoe meer kans je hebt op nieuwe bezoekers.

“Hoe sneller de website laadt, hoe hoger je website zal eindigen bij de zoekresultaten”

Een snelle en goede service

Het kan een (kleine) catastrofe betekenen als je website offline is. Kies daarom in het beste geval voor een provider waar je website actief 24/24 wordt gemonitord. Zo worden problemen snel opgemerkt en aangepakt. Op die manier kan er dag en nacht voor gezorgd worden dat de servers veilig zijn voor aanvallen, en dat er zo snel mogelijk kan worden gereageerd op mogelijke veiligheidsproblemen.

Een goede webhost moet bereikbaar zijn voor zijn klant. Je hebt weinig aan een host die je niet kan contacteren als er iets fout loopt. Zoek daarom naar een host die snel en makkelijk bereikbaar is via mail of telefoon.

Regelmatige back-ups en updates

Hackers zijn spijtig genoeg een harde realiteit. Kies daarom zeker voor een webhost die dagelijks back-ups maakt van je content. Zo wordt het risico op dataverlies aanzienlijk beperkt. Het goed functioneren van je site is ook sterk afhankelijk van de updates die al dan niet worden uitgevoerd. Onze tip hierbij is dat je voor een webhost kiest die op regelmatige tijdstippen de tijd neemt om jouw site helemaal door te lichten.

Bespaar tijd en geld

Een slecht werkende website kan je letterlijk en figuurlijk zeer duur te komen staan. Eenmaal je website en/of webshop niet meer online is, komt er bovendien geen geld meer binnen of worden potentiële klanten afgeschrikt. Jouw website en jouw content moeten dan ook ten alle tijde beschikbaar zijn.

Veiligheid

Nog een essentieel kenmerk van een goede webhost is het aspect veiligheid. Het laatste dat je zou willen is dat (gevoelige) informatie in de verkeerde handen zou terechtkomen. Het is dan eveneens aan te raden om voor een provider te kiezen die een SSL-certificaat aanbiedt en kennis heeft van de laatste GDPR-richtlijnen. Dit valt zeker niet te verwaarlozen. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de persoonlijke gegevens van jouw klanten. 

Swift biedt hostingpakketten aan op maat van jouw noden en wensen. De bovenstaande aspecten proberen we dan ook eveneens te implementeren in ons werk. Bij ons dragen we klanttevredenheid hoog in het vaandel. Zo proberen we er alles aan te doen om jou de zo hoogst mogelijke kwaliteit te bieden.

Zoek je een partner voor goede hosting?

Een juiste hostingprovider kan je website of webshop maken of kraken online. Swift zorgt voor een website, webshop, e-mail die steeds blijven functioneren, met voorzorgen voor toekomstige aanvallen. Ook updates uitvoeren en de server monitoren worden door ons aangepakt. Twijfel niet om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken!

bal swift