Vlogs

Wat is een vlog?

Een vlog (‘video-weblog’) is een kort videoverslag dat de tastbaarheid van je bedrijf verhoogt. Met een vlog beantwoord je vragen van (potentiële) klanten of geef je een blik achter de schermen (en een inkijk ‘in het moment’).

 

Vaak behoort een vlog tot een reeks waarin gelijkaardige topics worden behandeld. De kwaliteitseisen van een vlog liggen lager dan bij een bedrijfsfilm, wat een ongedwongen en dynamische stijl oplevert. 

Greentools Vlog

Waarom vloggen met je bedrijf?

Vlogs geven je bedrijf persoonlijkheid en geloofwaardigheid.

Door te vloggen geef je de personen bloot achter je organisatie en geef je (potentiële) klanten antwoorden op vragen die ze mogelijk hebben. Je geeft de kijker het gevoel dat hij of zij dicht bij jou staat en laat op een gecontroleerde wijze je bedrijf van een kant zien die anders onzichtbaar is. Met vlogs heb je zelf in de hand welke interessante informatie je wil delen.

 

Vlogvideo’s opnemen is bovendien leuk. Door er medewerkers bij te betrekken, versterk je de band onder de collega’s.

Google houdt van vlogs.

 

Webpagina’s die een video bevatten, scoren hoger in Google. Door een blog steeds te voorzien van een vlog, zet je je SEO-strategie kracht bij. Youtube is – na Google zelf – de belangrijkste zoekmachine, dus ook daar zijn (ondertitelde) video’s enorm belangrijk!

De voordelen van vlogs voor je bedrijf?

Je beantwoordt vragen (FAQ) met een video
Je komt heel persoonlijk over
Je scoort hoger in Google (SEO)
Je creëert een modern en gecontroleerd imago

Over welke onderwerpen vlog je best?

Door je in de schoenen van je (potentiële) klant te plaatsen, kom je tot de beste ideeën. Beantwoord prangende vragen en geef inzichten die jouw bedrijf onderscheiden van andere ondernemingen.

Vloggen handleiding

In deze handleiding geven we mee hoe jij de perfecte onderwerpen voor jouw vlogs kan bepalen.

Wie zijn onze klanten?

ETC Aan Zee

Voor ETC maakten we verschillende vlogs. In deze video tonen Nathalie en Dieter alle mogelijkheden van hun zitmeubelen.

Vlogs Tegeloutlet

Met Willy van Tegeloutlet namen we al 10 vlogs op!

Vamos Immo

Met Jeroen namen we al 9 vlogs op (voor de greenkey)!

Stappenplan voor vlogs

Wanneer we vlogs creëren, gaan we steeds als volgt te werk:

Strategisch Gesprek Bedrijfsvideo

#1

Strategisch gesprek

Tijdens een eerste gesprek polsen we naar de doelstellingen, de USP’s van jouw organisatie en gaan we op zoek naar jouw unieke bedrijfscultuur. We benoemen de emoties die we los willen maken met de vlogs en zorgen ervoor dat we je persoonlijkheid tastbaar kunnen maken.

#2

Contentstrategie

Op basis van de informatie die we uit het strategisch gesprek opdoen, gaan we aan de slag om de onderwerpen te bepalen. Ofwel bepaal je zelf de topics, ofwel bepalen we deze samen tijdens een workshop Contentstrategie.

Vlog topics
Vlogs opnemen met ETC

#3

Opnames

Aan de hand van het contentplan blikken we systematisch vlogs in. Dit doen we op een doordachte manier zodat de vlogs multi-inzetbaar zijn op verschillende kanalen (website, youtube, sociale media, …).

Welke opnamestijl (expert versus vriend) voor jou van toepassing is, hangt af van jouw gewenste nabijheid ten opzichte van de klanten. We adviseren je graag.

#4

Montage

We monteren alle vlogs tot dynamische, hedendaagse video’s die inzetbaar zijn op je website, sociale media kanalen en YouTube. We creëren playlists en zetten alle knopjes juist zodat de vlogs optimaal renderen op het vlak van SEO en visibiliteit.

Lexsellent Vlog montage
Vloggen met een strategie

#5

Verspreiding

Vlogs maken is stap 1. We ondersteunen je heel graag om de vlogs nadien perfect in te zetten op sociale media en je YouTube-kanaal te laten floreren.

Samen een plan uitwerken?

bal swift
bal swift
bal swift
bal swift