Vacaturevideo

Rekruteren met video?

Geschikte medewerkers vinden en binden aan je bedrijf? Veel ondernemers slagen er momenteel niet in om geïnteresseerden te bereiken. Laat staan ze te overtuigen om voor hun onderneming te werken.

Nochtans zijn het vandaag gouden tijden, omdat er meer dan ooit tools beschikbaar zijn die je kan inzetten om gericht op jouw doelgroep te targeten. Hoe je dat doet? Dat leggen we hieronder uit. Tipje van de sluier: video video video.

Opnames video
kandidaat vacature sollicitatie

Waarom videovacatures laten maken?

Door te rekruteren met video geef je aan de geïnteresseerde kandidaat meteen een perfect beeld van de toekomstige werkplek en de bedrijfscultuur. Perfect om al voor de sollicitatie een afweging te maken.

Zijn 100% tekstuele vacatures passé?

Ja, al jaren...

Wanneer je als ondernemer op zoek gaat naar een geschikte medewerker voor jouw bedrijf, is de eerste stap meestal om een vacature open te stellen op je eigen website. Daarin wordt droog in lange teksten beschreven wie er gezocht wordt, wat je zelf aan te bieden hebt en hoe er contact kan worden gezocht.

Tof, maar niemand leest dit.

Medewerkers aantrekken met video

Soort zoekt soort

Zet je eigen topmedewerkers in!

Welke video’s werken het best voor een videovacature? Video’s die een perfect beeld geven van de toekomstige werkomgeving, de échte bedrijfscultuur en (voornamelijk) de toekomstige collega’s. Bedenk wie je ultieme medewerkers zijn. Bedenk wie je eigenlijk zou willen dupliceren. Die persoon zet je voor de lens en laat je op een leuke manier vertellen over de leuke werksfeer bij jouw bedrijf.

Iemand die een job zoekt (of ontevreden is op de huidige job) zal zich sneller aangesproken voelen door een video waarin iemand voorkomt zoals hem of haar.

Wie zijn onze klanten?

Remotive Vacaturevideo

Met deze videovacature zoekt Remotive nieuwe shop techniekers.

Walkies 4 Events

Walkies 4 Events zocht nog versterking voor hun team. Dat deden ze aan de hand van een vacaturecampagne waarin ze ook tonen wie Walkies 4 Events is en wat ze daar juist doen.

De Smedt

Nieuwe werknemers zoeken doet De Smedt HVAC met deze videovacature die wij maakten.

Hoe video inzetten voor rekrutering?

Wanneer we een vacaturecampagne opzetten, gaan we steeds als volgt te werk:

#1

Strategisch plan

Tijdens een eerste gesprek polsen we naar jouw bedrijfscultuur, de gezochte profielen en de focuspunten van de beschikbare job(s).

Op basis van de informatie die we uit het strategisch gesprek halen, gaan we aan de slag om de vacaturecampagne op te zetten. We bepalen het aantal video’s dat we zullen maken en de medewerkers die we gaan filmen.

Door video te combineren met een sterke landingspagina en social media, verhogen we de slaagkans van de campagne aanzienlijk. We bespreken hoe een eventuele landingspagina eruit zal zien en welke advertenties we gaan inzetten om de juiste medewerkers te vinden.

Strategisch Gesprek Bedrijfsvideo
Vlogs opnemen met ETC

#2

Video

We komen ter plaatse met onze videocrew en nemen alle video’s op uit de vacaturecampagne. Dit doen we in alle rust, met zeer veel empathie en met de grootste zorg!

Contentcreatie

We monteren alle vacaturevideo’s tot dynamische, hedendaagse video’s die inzetbaar zijn op je website en sociale media kanalen. Ideaal voor de vacaturecampagne!

Vacature video Montage
Landingspagina vacaturecampagne

#3

Verspreiding

De afgewerkte vacaturevideo’s integreren we in de campagne door landingspagina’s op te zetten en (indien gewenst) advertenties te draaien voor de vacature. We monitoren van dichtbij en meten de resultaten van de campagne.

Samen een plan uitwerken?

bal swift
bal swift
bal swift
bal swift