Een duidelijke explainer video of animatievideo laten maken door Swift

Wil je graag een duidelijke explainer video of animatievideo laten maken? Dan zit je goed bij Swift! Ons marketingbureau uit Antwerpen is onder andere gespecialiseerd in het maken van video’s. Een animatie laten maken doe je met een gerust hart bij ons.

Kampvuur

Een duidelijke explainer video of animatievideo laten maken

Biedt jouw bedrijf een moeilijke dienstverlening aan die je op een heldere en unieke manier wilt vertalen naar begrijpbare taal? Hier is een animatie video of explainer video ideaal voor. Een explainer video of animatievideo maken is een effectieve manier om de boodschap van je bedrijf over te brengen. 

Wanneer je ervoor kiest om een explainer video of animatievideo te laten maken, kies je voor een dynamische en aantrekkelijke manier om je publiek te bereiken en boodschappen duidelijk over te brengen.

Video afspelen

Waarom kiezen voor een explainer video of animatievideo?

Aan explainer videos of animatievideo’s zijn heel wat voordelen verbonden. Ze zorgen ervoor dat je opvalt in de massa en maken het mogelijk om complexe materie in mensentaal uit te leggen. Bovendien moet je geen cameraploeg inschakelen en tijd vrijmaken voor opnames. Jouw tijd als ondernemer is kostbaar en gebruik je natuurlijk het liefst om je bezig te houden met de corebusiness van je bedrijf.

Een explainer video of animatievideo laten maken voor een moderne en hippe uitstraling

Explainer videos of animatievideo’s geven jouw bedrijf een moderne en hippe uitstraling. Deze video’s staan mooi op je website en tillen je bedrijf naar een hoger niveau. Aarzel dus zeker niet om deze investering te maken.

Het proces van een explainer video of animatie video maken

Wil je een animatie laten maken? Dan doe je hiervoor het best een beroep op Swift! Wij begrijpen dat elke animatievideo uniek moet zijn om je bedrijf effectief te vertegenwoordigen. Daarom krijg jij de rol van architect tijdens het gehele proces, om zo een animatie op maat te ontwikkelen die perfect aansluit bij jouw wensen.

Video afspelen

1. Luisteren naar jouw ideeën en wensen

Wil je een animatie laten maken? Dan doe je hiervoor het best een beroep op Swift! Wij begrijpen dat elke animatievideo uniek moet zijn om je bedrijf effectief te vertegenwoordigen. Daarom krijg jij de rol van architect tijdens het gehele proces, om zo een animatie op maat te ontwikkelen die perfect aansluit bij jouw wensen.

2. Een voiceover schrijven

Als we voldoende informatie van jou ontvangen hebben, start onze copywriter met het schrijven van een voiceover-tekst. Dit is de tekst die daadwerkelijk hoorbaar is in de video. Wij verzorgen met de grootste zorg de juiste woordkeuze en opbouw.

3. Een script opstellen

In het script schrijven we uit wat je exact zal zien. Dit document bestaat uit 2 kolommen: links staat de afgewerkte voiceover en rechts op gelijke hoogte lees je wat er zichtbaar zal zijn op het moment dat je iets hoort. Dankzij een script kun je je toekomstige video al helemaal visualiseren.

4. Stijlafbeeldingen uitwerken

Tevreden met het script? Dan gaan we over naar het uitwerken van de stijlafbeeldingen. Er is veel mogelijk als we jouw animatie maken. Vertel ons welke tekenstijl, lijnstijl en kleurkeuze je verkiest. Moet de video aansluiten bij je huisstijl? Ook dat is mogelijk. Stuur ons gerust bij tot we dé perfecte stijl gevonden hebben voor jouw video!

5. Een storyboard tekenen

Het storyboard is de hele video in stilstaande screenshots. Tijdens deze fase krijg je conceptueel te zien hoe we het script vertalen naar de explainer video of animatievideo. Heb je feedback? Geef het ons zeker door, wij passen je video aan tot je helemaal tevreden bent!

6. Animeren

Dit is het moment waarop alles gaat bewegen! Samen met de voiceover, rechtenvrije muziek en geluidseffecten komt je video nu echt tot leven in After Effects. Als de video volledig klaar is, staan wij ook voor je klaar om deze strategisch in te zetten om de juiste doelgroep te overtuigen!

Complexe boodschappen eenvoudig overbrengen met explainer videos

De kracht van een explainer video of animatievideo laten maken ligt in het vermogen om complexe ideeën eenvoudig en aantrekkelijk over te brengen. Swift’s ervaren team gebruikt de nieuwste technieken om ervoor te zorgen dat jouw animatievideo opvalt.

Een succesvolle animatievideo laten maken betekent ook aandacht voor details. Van script tot animatie en sounddesign, elk aspect wordt zorgvuldig overwogen om een coherente en boeiende ervaring te creëren.

Onze expertise in het maken van explainer videos garandeert een eindproduct dat niet alleen visueel indrukwekkend is, maar ook effectief in het communiceren van jouw boodschap. Met een professioneel gemaakte animatievideo kun je jouw doelgroep betrekken, informeren en overtuigen.

De verschillende animatie stijlen die wij kunnen toepassen in jouw video

Bij ons is alles mogelijk als het aankomt op motion graphics. Elke stijl heeft andere doelen, dus bij het opstarten van jouw project bekijken we welke animatiestijl het best bij jouw bedrijf en de boodschap past. Wil je de video laten aansluiten op jouw huisstijl? Ook dat is mogelijk!

Video afspelen

#1 Flat design

Flat design is de meest gekozen stijl voor een explainer video. Deze toegankelijke en speelse stijl is uiterst geschikt om moeilijke, zware materie op een duidelijke manier weer te geven aan een groot publiek. Wil je opvallen en humoristisch uit de hoek komen? Kies dan voor deze stijl.

#2 Line art animation

Line art animation is ideaal als je op zoek bent naar een moderne, zakelijke stijl. Het vertrekpunt zijn handgetekende concepten waaraan we een kleurenpalet naar wens toevoegen. Deze stijl is minder speels maar ideaal voor meer technische toepassingen.

#3 Hybrid animation

The best of both worlds combineren? Geen probleem voor Swift! Wij combineren gefilmde video footage en animatie door te knippen en plakken volgens het principe van een collage. Deze stijl is ideaal om herkenbaarheid te creëren, maar het leuke aan hybrid animation is dat je je niet moet beperken tot de realiteit. Klaar om indruk te maken met een video die uit de massa springt?

#4 Isometric design

Isometric design is momenteel erg in trek. Dit design zorgt voor isometrische ontwerpen die het gevoel geven van een 3D-omgeving. Wil je een betaalbare video met hypermoderne uitstraling? Ga dan voor deze stijl!

#5 Software explainer

Software explainer is dé stijl om een software tool te verduidelijken. Hiermee tonen we hoe jouw modules eruit zien op de apparaten, zoals een laptop, smartphone of tablet, van de eindgebruikers. Software explainer maakt het ook mogelijk om allerlei functionaliteiten op een overzichtelijke manier te doorlopen. Dit is bijzonder interessant voor zowel bestaande software als software die nog in ontwikkeling is.

Bij Swift kunnen we alles maken. We beperken ons dus zeker niet tot bovengenoemde mogelijkheden. Je kan deze zien als de basis die we gebruiken om jouw unieke video te creëren. Daag ons gerust uit als je ergens iets moois gezien hebt, dan maken wij voor jou een nog leukere video!

Aflevertijden voor een explainer video of animatievideo

Hoe lang duurt het nu vooraleer je kan schitteren met je nieuwe professionele video? Onze standaard is dat we een explainer video of animatievideo afwerken tussen de 10 en 30 dagen.

Zit je echt met een dringende deadline die je absoluut moet halen? Geen stress! Wij halen het onderste uit de kan om jouw project op tijd af te hebben.

Onze realisaties

Ben je benieuwd naar welke leuke animatievideo’s wij eerder al realiseerden?
Neem dan gerust een kijkje naar onze cases en filmpjes waar we bijzonder trots op zijn.
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen over VMP explainer animatievideo
Video afspelen over ZNA Cadix animatievideo
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen over Cloud Group animatiefilm
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen over Winfakt device explainer
Video afspelen
Video afspelen over United Colours animatievideo hybride
Video afspelen
Video afspelen over Exploremaps Explainer
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

Schakel ons in voor jouw animatieproject

Een explainer video of animatievideo laten maken door Swift betekent kiezen voor kwaliteit en creativiteit. Het is een investering in je bedrijf die zichtbaar resultaat oplevert. Wil je graag een hoogwaardige video laten maken en tevens genieten van ondersteuning van A tot Z? Aarzel dan niet en neem contact met ons op voor meer informatie of stel ons al je vragen. Een animatie video laten maken, dat doe je bij Swift voor het mooiste resultaat.

bal swift