De huidige trends bij animatievideo's?

Een animatievideo maken kan interessant zijn om verschillende redenen. Zo kan je complexe zaken helder uitleggen met een explainer video én bovendien speels en modern voorkomen met je bedrijf. Maar er bestaan oneindig veel animatiestijlen. Mogelijk sluit de ene stijl beter aan bij jouw doelstelling dan de andere. In deze blog verduidelijken we welke stijlen momenteel hot zijn, en voor welke toepassingen ze meestal worden ingezet.

Video afspelen

De meest hippe animatiestijlen

Als je een animatievideo wil laten maken, dan zijn dit momenteel de 4 hipste, meest gevraagde stijlen:

1// Hybride animatie

Eerst en vooral is er de hybrid animation. Hybride, omdat daarbij echte gefilmde beelden en stockfootage, afbeeldingen en animatiefiguren gemengd worden. Veel bedrijven kiezen voor deze stijl om enerzijds herkenbaarheid te creëren (ze komen zelf in beeld en zijn dus het gezicht van hun bedrijf), maar anderzijds laten ze zich niet beperken tot de realiteit.

In animatie is ALLES mogelijk, en daar profiteer je met hybrid animations ook van.

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

2// Flat design

Een tweede animatiestijl die momenteel erg hot is, is flat design. Die stijl is enorm toegankelijk, speels en maakt moeilijke zware materie heel luchtig en verteerbaar.

Deze stijl is al jaren mega hip en staat ook nu nog bovenaan de charts. Als je wil opvallen, humoristisch uit de hoek wil komen en bij het grote publiek in de smaak wil vallen, is flat design the way to go. 

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

3// Line art animation

Een derde animatiestijl die nu enorm scoort is line art animation. Minder speels dan flat design, maar ideaal voor meer technische toepassingen. Line art animations worden op papier geschetst en die lijntekeningen vormen de basis voor wat nadien de animatie zal zijn.

Iets serieuzer en professioneler zeg maar dan andere stijlen, en dus zeker het overwegen waard! 

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

4// Device explainer

Een vierde animatiestijl waar enorm veel vraag naar is, is de device explainer. Software die in ontwikkeling is, of reeds bestaat? Dat leg je eenvoudig uit met een stijlvolle device explainer. De naam zegt alles: op een device (laptop, tablet, smartphone) gaan we uitleggen wat alle features van de software of het platform zijn.

Mega interessant om jouw potentiële klanten alvast een voorproefje te geven voor ze intekenen!

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

Wat zeggen Swift klanten?

Kristof Geudens van Garvis

Video afspelen

Een animatie voor Garvis

Video afspelen

Kristof Van Stappen van Jimber

Video afspelen

Een animatie voor Jimber

Video afspelen

Ook een animatiefilm laten maken?

Met Swift hebben we dé beproefde formule om jouw unieke boodschap zo duidelijk mogelijk over te brengen. We kiezen samen de stijl die perfect aansluit bij jouw wensen en werken de animatievideo gefaseerd uit tot je 100% tevreden bent!

bal swift