Hoe start je met je digitale vindbaarheid?

De juiste vindbaarheid creëren op het web is heel afhankelijk van de sector waarin je actief bent. We geven je graag wat meer informatie hoe je hier net mee moet starten.

Video afspelen

Hoe pak je dit aan?

Om je online vindbaarheid te optimaliseren zijn er natuurlijk enkele basisaspecten waar je als bedrijf aan moet denken. We sommen er graag enkele voor je op:

 ● Zorg ervoor dat je een website hebt. Het maakt niet uit of deze klein of groot is. Of deze een website of webshop is. Wees vooral aanwezig online!

 ● Registreer je bedrijf bij Google. Dit is een belangrijke stap om goed gevonden te worden op zoekmachines.

 ● Wees aanwezig op social media. Je kan kiezen uit Facebook, LinkedIn, Google Business, Instagram, TikTok,… Er zijn enorm veel verschillende mogelijkheden. Op welke kanalen jij met jouw bedrijf specifiek moet focussen is natuurlijk afhankelijk van je doelpubliek. Denk er wel aan. Het is belangrijk om het “manageable” te houden. Deel waardevolle content met als hoofddoel je publiek waarde te geven én doe dit consequent. Er is niets erger dan als klant op een bedrijf zijn socials terecht te komen en hier een post te zien van 3 jaar geleden.

Zorg ervoor dat je consequent blijft posten op social media. Er is niets erger dan als klant te zien waar het is stilgevallen.

Uiteraard zijn deze 3 stappen slechts het begin van jouw digitale vindbaarheid. Toch zullen ze enorm bijdragen aan je credibiliteit. Binnenkort bespreken we verder hoe je deze aspecten zelf juist moet aanpakken zoals bijvoorbeeld waarom video onmisbaar is op jouw website en op jouw socials.

Geïnteresseerd in wat Swift voor jou kan betekenen?

Wil je graag een website opstarten, een bedrijfsfilm maken of je social media laten beheren? Swift begeleidt je om je digitale vindbaarheid te vergroten. We helpen je graag verder dus contacteer ons zeker!

bal swift