Ondertitelen, is dat wel nodig?

Er mag dan wel wat tijd in kruipen en misschien ben je best wel verstaanbaar, maar ondertitelen is zeker en vast het overwegen waard. Wij geven je even mee waarom. 

Video afspelen

De redenen om wel te ondertitelen?

 ● Heel wat mensen botsen op je video terwijl ze kijken zonder geluid. Bijvoorbeeld op de bus of op het werk. Zonder ondertitels kan je dan onmogelijk de essentie van je boodschap meegeven. Met ondertitels bereik je ook deze mensen. 

● Ondertitels hebben ook SEO-waarde. YouTube is na Google zelf, de meest gebruikte zoekmachine. Ondertitels die je niet ‘inbakt’ in de video zelf, kunnen gevonden worden. 

“YouTube is na Google zelf, de meest gebruikte zoekmachine.”

Wat is het ‘inbakken’ van ondertitels?

Als je tijdens de montage je ondertitels als in de video gaat verwerken, dan zijn ze onlosmakelijk verbonden met het beeld en zijn dan niet interpreteerbaar als tekst. Dit gaat ten koste van de SEO-waarde en de vindbaarheid. 

Wil je dat de video’s gevonden worden op de ondertitels, dan moet je deze toevoegen als een SRT-bestand. en zo uploaden op YouTube. 

Hoe ondertitelen?

Dat doe je super makkelijk in YouTube zelf. Je upload je video en dan heb je enkele opties, maar we geven je de makkelijkste mee. Typ in een apart document de volledige tekst uit en upload deze naar YouTube, terwijl je de optie ‘auto sync’ aanvinkt. Met een paar tweaks ondertitel je je video op een super professionele manier.

Zit je nog met vragen of heb je hulp nodig?

Wil je je video ondertitelen of er eentje laten maken en meteen laten ondertitelen? Contacteer ons, we vertellen je er graag meer over. 

bal swift