Waarom is video belangrijk?

Aan het nadenken over een bedrijfsvideo? Doen! Een video heeft immers heel wat voordelen. We zetten de twee belangrijkste even voor je op een rijtje. 

Video afspelen over waarom is video belangrijk

Je geeft een gezicht aan je bedrijf

Met een video toon je je ware ik. Waar je bij foto en tekst onzichtbaar bent voor de klant, maakt een video je onderneming tastbaar. De kijker heeft de perceptie van echtheid en dat maakt een groot verschil. Trouwens, wanneer je winkel open is of je op klantenbezoek gaat, kan je fysiek maar op 1 plaats tegelijkertijd zijn. Met een goede video en de juiste online verspreiding bereik je heel wat meer mensen en kun je 24/7 mensen overtuigen. Het kost je één keer wat energie en tijd, maar je plukt er wel de vruchten van. 

“Een video is al lang geen extraatje meer, maar een must.”

Een video is ideaal om te overtuigen

Een video heeft niet enkel stopping power, maar ook overtuigingskracht. Zeker met een goed verhaal (storytelling) maak je emoties los, waardoor mensen sneller ingaan op de call-to-action. Een video is al lang geen extraatje meer, maar een must. Uit onderzoek van Google blijkt dat maar liefst 50% van de mensen die een online aankoop gaan doen of naar de winkel trekken, eerst een video bekijken van het product of de dienst. We blijken ook veel meer te onthouden door middel van een video. 95% van de kernboodschap blijft hangen, terwijl dit bij tekst maar 10% is. We zijn lui, dus video is onmisbaar! 

Zelf een video laten maken?

Wil ook jij overtuigen met kwalitatieve video? Contacteer ons en we bekijken met plezier de mogelijkheden! 

bal swift