Website laten maken of zelf maken?

Miljarden mensen zoeken op het internet producten en diensten die ze nodig hebben. Een goed ontworpen website kan heel wat nuttige informatie bieden voor diegene die zoeken naar wat jij te bieden hebt. Denk hierbij aan openingstijden, telefoonnummer, email maar natuurlijk ook jouw krachtige argumenten waarom iemand voor uw zaak moet kiezen en niet die van een conculega. Vergeet niet, deze is slechts één klik van u verwijderd.

Bij het maken van een planning heeft u twee opties: De website zelf bouwen of een website laten maken door een professionele webdesigner/ programmeur. Beiden hebben natuurlijk voor- en nadelen. Hieronder beschreven we wat je allemaal moet weten voor je er mee start.

1 // Ontwerpen en programmeren

Tegenwoordig bestaan er veel onlineapplicaties. Deze zorgen ervoor dat u in korte tijd zonder enige kennis van HTML of creatieve vaardigheden een basic website online kan zetten. Je kiest een sjabloon zodat je jezelf niet druk moet maken om het ontwerp en de achterliggende code. Klaar! Of toch niet? Voor een persoonlijke website kan deze optie zeker een goede keuze zijn. Maar wat als je extra functionaliteit nodig hebt? U wil misschien producten online verkopen, makkelijk auto’s online plaatsen als autohandelaar of een klantensysteem implementeren. U merkt dat u voor deze stappen toch enige kennis van programmeren nodig heeft. In dit geval kan het handig zijn om een professional in te huren.

2 // Tijd

Zoals u al kan afleiden zal het ontwerpen en programmeren een aardige tijdsinvestering zijn. Als u geen gebruik heeft gemaakt van een online tool is de volgende stap uw website online plaatsen. U heeft hier meer vrijheid dan met een online tool omdat deze u meestal limiteren tot het hosten van uw website op hun servers. Later uw website verhuizen is dan ook meestal niet mogelijk. Een juiste hosting kiezen is zeer belangrijk. Kies hiervoor zeker niet voor de goedkoopste maar voor een hosting van een goede kwaliteit. Een webdesign bureau heeft zijn servers afgestemd op de websites die door hen gebouwd worden zoals dat bij Swift het geval is. Zo kan u er zeker van zijn dat uw website optimaal en zo snel mogelijk zal draaien.

3 // Uw website onderhouden of herstellen

Uw website is live, maar daar blijft het niet bij. Deze heeft continue aandacht nodig om ervoor te zorgen dat potentiële klanten blijven terugkomen. Ook al is het relatief eenvoudig om een website te ontwikkelen met de moderne designtools. Deze applicaties zijn niet erg handig als het aankomt op het verhelpen van code errors, foute links en corrupte database bestanden, wat altijd zorgen zijn voor een drukke website. Een professionele developer inhuren om uw website te monitoren, onderhouden en herstellen kunnen uw zaak en uw bezoekers heel wat leed besparen.

4 // Kosten

Een laatste punt dat we aanhalen zijn de kosten. Dit zal ongetwijfeld een grote invloed hebben op uw keuze of u de website binnen uw bedrijf wil laten ontwikkelen of deze zal outsourcen. Uw website zelf maken kan u heel wat geld besparen maar zeker geen tijd. Een simpele rekensom kan hier gemaakt worden. Weegt de tijd die ik zelf zal investeren op tegen de kosten van een professional? Het zal heel wat tijd kosten om zelf alles onder de knie te krijgen, tijd die u efficiënter had kunnen besteden in het runnen van uw zaak, vakgebied.

Een website maken kan heel wat onverwachtse zaken inhouden en dan is het natuurlijk goed als een professional deze voor u afhandelt.

Zin gekregen om een website te (laten) maken?

Na deze opsomming heeft u vast een idee gekregen van wat u te wachten staat. Laat je een website maken of maak je er zelf één. Bekijk zeker ook onze pagina over website laten maken met wat wij je kunnen bieden voor als je zelf een website wil maken of een website wil laten maken.

Win een testimonial!

Met Swift geven we verschillende volledig afgewerkte testimonial video’s weg (t.w.v. €2500 excl. btw). Meer weten? Bekijk dan onze wedstrijd pagina!